luni, 4 august 2008

O carte mirifica ......

"Jurnalul erotic al unei adolescente de 16 ani" o carte extraordinară, de succes, vîndută în peste 2 milioane si jumătate de exemplare "worldwide". Melissa Panarello, autoarea acestui roman, este de asemenea si protagonista, care îşi povesteste pe`ndelete viata sexuala inceputa la varsta de 15 ani, o varsta la care adolescentele isi pierd tot mai des virginitatea.
Subiectul romanului : SEX. Un subiect tabu pentru multi dintre noi dar nu si pentru Melissa, o tanara italianca care visa neincetat la acel Fat Frumos care avea sa apara la un moment dat in viata ei si care avea sa ii arate ce inseamna defapt dragostea,un vis naruit inca din incipit, un vis al carui contur si-a pierdut din stralucire ajungand aproape nul, neinsemnat in ochii acestei tinere, un vis ce avea sa o impinga in paturile mai multor barbati cautand launtric fericirea sufleteasca dar si trupeasca.
Nu avea sa o gaseasca, iar ea stia asta. Cauta ceva ce ea l-a denumit drept "sine" iar dorinta arzatoare cu care incerca sa se gaseasca a pus-o in ipostaze jenante, uneori chiar penibile avand in vedere constientizarea propriilor gesturi, propriei gandiri puerile.
Era o copila intr-o batalie periculoasa, care nu avea decat sa o faca sa sufere enorm, sa o faca sa isi naruie visul copilariei, sa il faramiteze in mii de bucatele pe care tot ea avea sa se chinuie sa-l refaca.
Romanul a avut un impact urias. Un roman scandalos dar impecabil , scris cu ardoare in suflet, cu ardoarea de a impartasii lumii intregi trairile adolescentine ale scriitoarei, "Jurnalul erotic al unei adolescente de 16 ani" parca te prinde intr-o vraja fara de sfarsit. Citesti, citesti si iar citesti, pana cand, fara sa-ti dai seama, termini ceea ce criticii numesc "cel mai surprinzator debut literar italian din ultimii ani".

Niciun comentariu: