luni, 28 iulie 2008

Intr-o tara cu pretentii europene....inca se mai doarme pe banci

Pretentii europene? O gramada.
Romania, o tara contrastanta din toate punctele de vedere.Acum ca suntem in U.E parca ne este din ce in ce mai greu sa ne aliniem cu celelalte tari , economii si asa mai departe.
De o saptamana observ cum un barbat, probabil dat afara de catre copii sau sotie, foloseste drept pat o banca din fata blocului meu. GP-istul care are in grija ordinea si linistea publica din intersectia Bd-ului Tomis cu Mamaia, trece de un numar infinit de ori pe langa acel personaj dar nici nu se oboseste sa se uite la el, daramite sa-l mai si trezeasca.
Un peisaj contrastant format dintr-un barbat fara resedinta stabila si un Mercedes SLK(fiind probabil in "custodia" altui pusti teribilist ) aflat in parcarea de langa banca cu pricina. Pustiul doarme probabil intr-o casa luxoasa , iar personajul nostru se multumeste cu nishte scanduri reci, pe care probabil nici nu le simte de beat ce e.Diferenta dintre bogat si sarac, o diferenta dureroasa care ii lasa pe cei fara dare de mana sa se uite cujiind la ce se afla in "curtea" vecinului.
Cum o vorba cunoscuta zice :"Traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul", dar este tarisoara in care ne-am nascut si ca niste "soimi ai patriei ce suntem" (NOT) , ne gandim cum sa o parasim mai repede pentru a gasi fericirea pe alte meleaguri, dand peste cap economia Romaniei.


Mai jos voi pune 2 poze care graiesc de ce nu ,de la sine.



Un comentariu:

ralucaP spunea...

in orice tzara cu pretentii europene inca se doarme pe banci:)... si asta e vina celor care dorm pe banci nu a parlamentarilor.. (sau ..poate un mic procent) e mai usor sa stai pe o banca in parc.. decat sa`ti bati capu cu un servici, cu o casa de intretzinut.. blah blah....